Okresní přebor: Mšeno a Obříství podrželi brankáři


     Máme za sebou poslední kolo podzimní části sezony Okresního přeboru Mělnicka. Ani tentokrát Tišice v řádně hrací době neprohrály, FK Kralupy porazily Veltrusy vysokým skóre a Velký Borek konečně poprvé vyhrál penaltový rozstřel.

Brankář chytil tři penalty
Už ve čtvrté minutě vítězily Tišice nad Obřístvím 2:0. Obříství podržel brankář Radek Novák, který chytil dokonce tři penalty. "Tišice byly pohyblivější, rychlejší a dobře kombinovaly. Tím si vytvářely po celý zápas šance a naší brance hrozilo stálé nebezpečí. Kluky musím ale pochválit, a to hlavně za druhý poločas," hodnotil trenér Obříství Libor Tichota.

"Tři neproměněné penalty, to je věc na zamyšlenou. Chtěl bych kluky pochválit za výkon a bojovnost a poděkovat jim za celou podzimní část, se kterou jsem já osobně maximálně spokojený. A také fanouškům, kteří i přes nepřízeň počasí dorazili v hojném počtu," uvedl Radek Zámečník, trenér Tišic.

Mšeno podržel gólman
Mšenu proti nováčkovi ze Všestud chyběl kapitán Roman Kolumpek a distancovaný Vaněk. Proto se objevil v základní sestavě nejmladší z Kolumpků Ondřej, který měl v nohách už 50 minut z předchozího utkání dorostu. "Utkání hodně ovlivnil silný vítr, který v první půli pomohl nám a ve druhé půli hostům. Hosté by si za svou snahu ve druhé půli asi bod zasloužili, ale své šance nevyužili. Tři body zůstaly doma i díky brankáři Hnízdilovi," uvedl trenér Mšena Jiří Guttenberg.

Vehlovice nedaly tři tutovky
Zápas začaly dobře Vehlovice, ale během prvních patnácti minut proti Hořínu nedaly tři tutovky. "Zápas byl celkem vyrovnaný, neboli každý tým chvíli útočil nebo bránil. Když jsme srovnávali na 1:1, hosté se domáhali ofsajdu, ale rozhodčí branku uznal. Pět minut na to už zase vedli. Snažili jsme se opět vyrovnat, ale po chybách v obraně hosté přidali další dvě branky a bylo rozhodnuto. Pak už jen z trestného kopu snížil Chorvát do šibenice hostující branky," hodnotil Pavel Kroužecký jednatel Vehlovic.

Poprvé uspěli na penalty
Velký Borek v duelu s rezervou Libiše poprvé v letošní sezoně uspěl v penaltovém rozstřelu. "Chtěli jsme vyhrát, proto jsme postavili tři útočníky. V průběhu prvního poločasu se nám ale jeden zranil. Hosté byli lepší ve středu hřiště. My jsme se zlepšili až ve druhém poločase. Zaslouženě jsme se dostali do vedení. Škoda, že jsme to neudrželi až do konce. Chtěli jsme poslední zápas doma vyhrát, ale s celkovým třetím místě jsme spokojeni," komentoval Miroslav Vlk, trenér Velkého Borku.

"S Borkem jsme byli lepším týmem. Od začátku jsme velmi dobře kombinovali a domácí jsme k ničemu nepouštěli. Do druhé půle jsme šli se stejným nasazením, byli jsme aktivnější, ale branka padla do naší svatyně. S podzimní části jsem spokojen, chci poděkovat klukům z dorostu a z A mužstva, kteří za nás nastupovali. Někteří kluci mě ale zklamali. Uvidíme, třeba se to v zimní přípravě zlepší, ale moc tomu nevěřím," uvedl trenér rezervy Libiše Blahoslav Urbanec.

Útok vyčníval nad obranou
Jediné utkání okresního přeboru, které se hrálo v neděli, bylo v Dolanech proti Vysoké. "Utkání bylo vyrovnané na šance. Rozhodně lepší byly oba dva útoky, než obrany. Musím ale vyzdvihnout výkony brankářů na obou stranách, protože někdy předváděli naprosto neuvěřitelné zákroky. Díky Rolencovu hattricku jsme v poločase vedli, ale ve druhé půli Dolany snížily na 2:3. To domácí nakoplo k obrovskému výkonu, takže do poslední minuty to bylo otevřené. S celkovým umístěním jsme celkem spokojeni, i když jsme si mysleli, že budeme trochu výše v tabulce a budeme mít více bodů. Ale páté místo není vůbec špatné," hodnotil trenér Vysoké Václav Řízek.


 
 
zpět na seznam článků

 
 
 
 
 
 
 
 
© Tělovýchovná jednota Sokol Obříství, z.s.