Všestudy vyhrály v Poháru kontumačně. Soupeř nedorazil


    Fotbalové týmy na Mělnicku vstoupily do hry o Český pohár Okresního fotbalového svazu.

Turnaj, který potrvá až do konce května, má za sebou úvodní kola prvních dvou skupin.

Skupina číslo jedna byla obsazena týmy ze Všestud, Horních Beřkovic, Mšena a rezervy Libiše. V sobotu se měly utkat Všestudy s Horními Beřkovicemi. Ve skupině číslo dvě mezi sebou bojují o postup Obříství, Dolní Beřkovice, FK Kralupy 1901 a Veltrusy.

Po penaltách úspěšnější Libiš
V neděli Mšeno s Libiší B remizovalo 2:2. V penaltovém rozstřelu byli potom úspěšnější hosté.

Mšeno nastoupilo do úplně prvního utkání po skončení podzimní části sezony, doposud totiž zápasově odpočívalo. A ještě ke všemu po návratu ze soustředění. „Z počátku jsme se pohybovali celkem dobře a hosty jsme přehrávali rychlými akcemi. Po jedné z nich se prosadil Valenta. Pak nám ovšem ztěžkly nohy a soupeř ukázal, že fotbal umí a nemusí u toho ani moc běhat. Výsledkem bylo vyrovnání po nedůrazu v obranné činnosti. Ve druhé půli jsme byli opět nedůrazní ve vlastním vápně a opět z toho byl gól. Vyrovnat se nám podařilo po rychlé křídelní akci, na jejímž konci stál Závěšický," hodnotil duel mšenský trenér Jiří Guttenberg.

"Konečně se nám podařilo dát víc branek. Utkání bylo vyrovnané, na těžkém terénu ve Vehlovicích. Penaltami jsme rozhodli v náš prospěch, náš gólman dvě zneškodnil pěknými zákroky. Konečně jsme hráli už trochu fotbal. Začínáme se zlepšovat, i když naše sestava nebyla ideální," zhodnotil utkání Blahoslav Urbanec, trenér rezervy Libiše.

Všestudy vyhrály kontumačně
Konečný výsledek v utkání mezi Všestudy a Horními Beřkovicemi byl kontumován. Hosté se totiž k utkání nedostavili, i když byli předem omluveni. Díky tomu jsou Všestudy zatím v čele tabulky skupiny číslo jedna. "Byli jsme informovaní už někdy v průběhu týdne, že Beřkovice odřekly zápas kvůli malému počtu hráčů," vysvětlil Ivo Lorenc ze Všestud.

Obříství chyběli důležití hráči
Druhá skupina zahájila soubojem Obříství proti Dolním Beřkovicím. Zápas byl přesunut na umělou trávu do Neratovic. Tady byli úspěšnější hosté a dotáhli zápas do vítězného konce. "Nebyli jsme ještě v kompletní sestavě. Hráli jsme nesoustředěně a na našem výkonu bylo vidět, že je to teprve první letošní zápas," hodnotil jednatel Sokola Obříství Jaroslav Blažej.

Veltrusy přehrály Kralupy 1901
První kolo Poháru letošního roku uzavřel duel mezi kralupským FK a Veltrusy, který dopadl lépe pro hosty z AFK. Vyhráli totiž 3:2.
V prozatimní tabulce po podzimní části sezony okresního přeboru Mělnicka jsou Veltrusy na posledním šestnáctém místě a Kralupským patří pozice čtrnáctá.


Výsledkový servis 1. kolo


SKUPINA 1
Všestudy - Horní Beřkovice 3:0
Kontumačně.

Mšeno - Libiš B 2:2, pen. 2:4 (1:1)
Branky: Valenta, Stejskal Pilař, Pazdera.

SKUPINA 2
Obříství - Dolní Beřkovice 1:2 (0:1)
Branky: Herynk Štěpánek, Abrahám.

Kralupy - Veltrusy 2:3 (2:0)
Branky: Řenč, Jakub Matějček Dinka, Lukášek, Smetana.


 
 
zpět na seznam článků

 
 
 
 
 
 
 
 
© Tělovýchovná jednota Sokol Obříství, z.s.